Edzéslehetőségek

Davide Rizzi Shihan

Davide Rizzi a Kiaikido gyakorlását az 1980-as évek első felében kezdte Bolognában. Ezt megelőzően különböző sportágakat, valamint Karatét gyakorolt. Az első aikido oktatója az akkoriban 2 danos Giuseppe Ruglioni Sensei volt. Neki köszönhetően ismerkedett meg Kenjiro Yoshigasaki Senseijel és a Ki No Kenkyukai több mesterével, ami megalapozta a Kiaikido iránti elhivatottságát.

Ruglioni Sensei 10 éven keresztül járt Bolognába tanítani, majd megbízta a már instruktorként tevékenykedő Davide Senseit a dojo vezetésével. A Centro Ki‑Aikido Bologna dojo jelenleg is működik, és aktív tagja a Nemzetközi Ki‑Szövetségnek (Ki No Kenkyukai Musubi).

Davide Sensei számos szemináriumon vett részt, melyeket más mesterek tartottak, többek között a Doshu, Yoshigasaki Sensei kurzusait is látogatta. Mindemellett Ruglioni Senseijel való kapcsolata a mester 2016-ban bekövetkezett haláláig meghatározó és különleges maradt.

Mostanra Davide Sensei elérte a 7. dan fokozatot, folytatja a dojója vezetését, és nemzetközi szemináriumokat tart. Magyarországra évente két alkalommal jön, jelenleg ő látja el a magyarországi szervezet szakmai felügyeletét.