Edzéslehetőségek

Kenjiro Yoshigasaki Sensei

(1951-2021)

Kenjiro Yoshigasaki

A néhai Kenjiro Yoshigasaki Sensei volt a Nemzetközi Ki No Kenkyukai Egyesület vezető instruktora, a Doshu, azaz az Út Őrzője.

1951-ben született Kagosimában. Tíz évesen jógázni kezdett, majd később Aikidót és sok más harcművészetet is gyakorolt. Tanulmányozta a zen buddhizmust, az új sintoizmust, a katolicizmust és az iszlámot. Európában 1977-ben kezdte el az aikidó oktatását, majd később a dél-amerikai és dél-afrikai dojókkal együtt több, mint 120 dojót és 4000 diákot vezetett szerte a világban.

Számos elméleti és gyakorlati könyvet és videót publikált az aikidóról. Kivételes tanár volt, 7 nyelven beszélt folyékonyan, előadásaival, gyakorlataival sajátos módon tudta megismertetni tanítványait az aikidóval.

Igazán kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy találkozhattunk az Aikido történetének egyik legmeghatározóbb egyéniségével, és hogy tanulhattunk tőle.

"Az ötven évnyi aikido oktatásom alatt azt találtam, hogy a legfontosabb a szeretet és a tisztelet. Amennyiben engem követsz, akkor a szeretet és a tisztelet útját követed."

- Doshu, Yoshigasaki Sensei -