Edzéslehetőségek

Kenjiro Yoshigasaki Sensei

Kenjiro Yoshigasaki

Kenjiro Yoshigasaki a Ki No Kenkyukai európai főinstruktora

Kenjiro Yoshigasaki sensei (Doshu, azaz az Út őrzője) Japánban, Kagosimában született, 1951-ben, és már tíz éves korában jógázni kezdett. Később kezdett el az Aikidóval és sok más harcművészettel foglalkozni. A Zen buddhizmust, az új sintoizmust, a katolicizmust és az iszlámot is tanulmányozta. 1971-ben egy teljes évet szentelt Indiában a jóga tanulmányozásának és 1973-ban Aikido edző lett. 1977 óta tanítja Európában a Ki Aikidót, mára már több mint 120 dodzsója és 4.000 tanítványa van Európában, Dél-Amerikában és Dél-Afrikában. Kivételes képességű tanítónak tartják, hét nyelven beszél folyékonyan, s előadásaival valamint gyakorlataival különleges módon képes tanítványait bevezetni az Aikido valódi megismerésébe.

A mester számtalan elméleti és gyakorlati anyagot jelentetett meg az általa gyakorolt harcművészetről. Ezek az anyagok hazánkban még kevéssé ismertek. Szerencsére szervezetünk külföldről minden segítséget megkap, így hozzánk már eljutott könyve és videó anyaga. A könyv kiadására 2004-ben került sor a Lunarimpex jóvoltából.

A könyv címe "Egy idegen belső utazása - Út egy újfajta észlelés felé" - elsősorban a Shin Shin Toitsu Aikido filozófiáját tárja elénk.